BEzig

Maastricht telt mede door haar lange historie, vele bezienswaardigheden en monumentale gebouwen. De geschiedenis gaat terug tot in de omeinse tijd aan het begin van de huidige jaartelling. De geschiedenis weerspiegelt zich in het historische stadscentrum met verschillende omaanse en andere stijlkerken en de vele pleinen.

Ontdek de historische pleinen, de oude historische monumenten of ontduik het drukke centrum en bestijg de Sint Pietersberg voor een schitterend uitzicht over de stad.


Vrijthof

Het Vrijthof is het thuis van de (deels) omaanse Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskerk, het Spaans Gouvernement en het Theater aan het Vrijthof. Het is tevens een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen in Maastricht.

Markt

De Markt in Maastricht is een van de vier grote pleinen in de stad. Je vindt er een markant standbeeld met brandende fakkel, het stadhuis en de wekelijkse woensdag- en vrijdagmarkt.

Onze -Lieve-Vrouwenplein

Het Onze-Lieve-Vrouweplein is één van de vier centrale pleinen van Maastricht. Het plein dankt zijn naam aan de gelijknamige Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Bisschopsmolen

De bisschopsmolen is een oude watermolen op de Jeker, in het centrum van Maastricht. De molen ligt verscholen in een steegje. Je moet dus even weten waar je in moet. Tevens is er een nog werkende bakkerij aanwezig.

Het Bassin

Het Bassin is de oude binnenhaven van Maastricht. Het Bassin is gelegen aan de noordzijde van het centrum in de wijk Boschstraatkwartier. Je vindt er leuke en stijlvolle horeca, wat deze haven naast een mooie, ook een heerlijke bestemming maakt.

Bonnefantenmuseum

Een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo ossi schittert aan de skyline van Maastricht.

Centre Céramique

Gelegen op de grens van Wyck en Céramique aan Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie, de bibliotheek, gratis internet, een concert en verrassende activiteiten.

Museum aan het Vrijthof

Onze ‘ambassadeurs, vrienden en businessclubleden’ zorgen met donaties voor de realisatie van tentoonstellingen en projecten voor het museum.

Schatkamer van Sint Servaas

Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten.

Kazematten

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

 • 11 maart t/m 20 maart 2016Tefaf Maastricht

  TEFAF Maastricht is wereldwijd de meest toonaangevende kunstbeurs en is een absolute must voor kunst verzamelaars en afgevaardigden van musea. TEFAF Maastricht presenteert de beste werken van de circa 275 belangrijkste galerieën uit twintig landen.
 • 18 maart t/m 20 maart 2016City Polo Maastricht

  In een zinderende finale wist het team van Scapa/Vos de City Polo Maastricht trofee 2015 in de wacht te slepen. Het massaal aanwezige publiek heeft op vele momenten met ingehouden adem deze afsluitende wedstrijd gadegeslagen. Eigenlijk alleen maar winnaars deze dag. De stichting kan tevreden terugblikken op een fantastisch toernooi en deed uiteindelijk ook nog een flinke duit in het zakje van stichting Alzheimer Onderzoeksfonds Limburg.
 • 17 april 2016Amstel Gold Race

  Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold ace plaats. De Markt in Maastricht is elk jaar het decor van de start van de Amstel Gold ace. De eindstreep van de Amstel Gold ace ligt in Valkenburg. De Amstel Gold ace maakt deel uit van de UCI WorldTour.
 • 26 april 2016Kingsnight Binnenstad Maastricht

  Op diverse (binnen- en buiten) podia zullen bands en dj's voor bruisend feest zorgen. Van rock tot blues, van jazz tot soul, funk en dance.
 • 19 mei t/m 22 mei 2016Food Truck Festival

  Het Stadspark van Maastricht wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openlucht restaurant. Aan het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak zal het niet ontbreken!
 • 26 mei t/m 29 mei 2016Excellent Wonen

  MECC Maastricht wordt voor dit luxueuze woon-evenement omgetoverd tot een waar paradijs met onder andere inspirerende leefruimtes, fantastische designwoningen en de mooiste auto’s.
 • 4 juni en 5 juni 2016Jekerjazz ART LIVE

  ​Jazz festival gecombineerd met kunst.
 • 30 juni t/m 3 juli 2016Fashionclash Festival

  ​Interdisciplinair mode-event met uitgebreid randprogramma. Vier dagen lang bruist de stad met modeshows, tentoonstellingen, expo's, theater, dans, een Fashion Film Night Out, pop-up stores, lezingen, workshops en speciale projecten.
 • 8 t/m 10 en 14 t/m 17 juli 2016André Rieu concerten

  André ieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht.
 • 31 juli 2016Ironman Maastricht Limburg

  Eén van de grootste duursportevenementen ter wereld. Het is de tweede keer dat deze wereldberoemde triatlonwedstrijd in Maastricht (en Benelux) wordt gehouden. Maastricht is de start- en finishplaats.
 • 12 t/m 28 augustus 2016Preuvenemint

  Het Vrijthof wordt weer omgebouwd tot het grootste openlucht restaurant van Nederland! Kom ‘preuve’ bij de ruim 30 stands en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies!
 • 2 t/m 4 september 2016Festival Bruis

  Een driedaags gratis familiefestival met lekker eten, goede muziek, lokale bands, theater en nog veel meer!
 • 28 t/m 30 oktober 2016Chateau Maestricht

  Een bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival, waarin diverse locaties in Maastricht omgetoverd worden tot een gastronomisch proefparadijs met authentieke Limburgse ingrediënten en prachtige wijnen.
 • 11 t/m 13 november 2016Jumping Indoor Maastricht

  Drie dagen lang staat het MECC in het teken van de paardensport en wordt topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.
 • 12 november t/m 5 december 2016Sinterklaas aan de Maas

  Sinterklaas blijft elk jaar logeren in Maastricht op de boot 'De Spanjevallei' van ederij Stiphout. Naast een bezoekje brengen vinden er ook diverse speciale activiteiten plaats.
 • 26 november t/m 27 december 2016Magisch Maastricht

  Hét kerst- en winterevenement van het Zuiden. Bezoek de kerstmarkt en de schaatsbaan, volg de Lichtroute, geniet van het Magisch Cultuur Festival en kom eindeloos shoppen.
 • 24 december t/m 7 januari 2017Wintercircus Maastricht

  Wintercircus Maastricht verenigt het beste op circusgebied in één piste. In een prachtig ingerichte hal van het MECC met de allure van een theater zie je een bonte stoet van acrobaten, clowns, dieren en andere artiesten in hoog tempo aan je ogen voorbij trekken.